• Cont nou
  • Autentificare
  • Produse favorite (0)
  • Retur produse
  • 0 produse
Nu aveţi nici un produs în coșul de cumpărături.
0
RSS

Articole iulie 2018

Untul cu de-amănuntul
Untul cu de-amănuntul

Nu zicem neapărat că n-am putea trăi fără unt, dar prin bucătăriile de restaurant și cele de acasă s-ar intra masiv în depresie. Biscuiți cu unt? Beurre noisette? Beef steak cu unt? Ravioli cu unt și salvie? Sosuri fine, aluaturi fragede, cartofi noi în unt? Incredibila pâine cu unt și cu gem? Ahhh, minunate-s căile untului și rețetele pe care doar el le desăvârșește :)

Plăcintă cu afine
Plăcintă cu afine

Este imposibil să nu-ți placă tarta cu afine proaspete. Fiind în anotimpul în care suntem înconjurați de atâtea fructe proaspete trebuie să profităm din plin și să preparam cele mai sănătoase delicii pentru întreaga familie. Această rețetă de plăcintă este și destul de săracă în calorii ca să nu ne facem griji atunci când o savurăm.

Aluat pentru plăcintă
Aluat pentru plăcintă

Dacă îți dorești să faci plăcinte simple dar nemaipomenite trebuie să ai o rețetă simplă de aluat care să fie potrivită pentru orice umplutură. Încearc-o pe cea din aluat dospit, după o rețetă tradițională, pentru plăcinte cu foi făcute în casă, moi și pufoase.

Fajitas de pui by Kitchen Craft
Fajitas de pui by Kitchen Craft

Fajitas de pui este o reţetă tradiţională din bucătaria mexicană şi este un preparat pe bază de pui cu ardei şi ceapă învelite într-o delicioasă tortila şi cel mai adesea asezonată cu sos salsa.

Cuțitele de bucătărie: calitate vs preț
Cuțitele de bucătărie: calitate vs preț

Un cuțit de calitate nu te va face un bucătar mai bun. Dar îți va oferi confort și ușurință în manevrare, deci plăcerea de a scoate de sub lama lui ingrediente perfect finisate. Nu știm în alte domenii cum o fi, dar în ceea ce privește cuțitele de bucătărie, prețul piperat e strâns legat de calitate. Întrebarea este: care sunt diferențele între un cuțit scump și unul ieftin? Și cât de importante sunt aceste diferențe în mâna unui bucătar amator?

Cele mai vechi metode de conservare a alimentelor
Cele mai vechi metode de conservare a alimentelor

Sigur că nu întotdeauna am avut la îndemână supermarketuri cu rafturi și frigidere pline de alimente care rezistă, rezistă, rezistă (vorba reclamei). Ba din contră, alimentele fără conservanți, adică așa cum le-a lăsat mama natură, nu prea rezistă. Bine că ne-am dat seama devreme, încă de pe la începuturile istoriei, că putem să păstrăm mâncarea mai mult timp prin diferite metode, majoritatea descoperite accidental. Dar accidente ca astea să tot fie!

Chifteluțe de porc cu sos dulce-acrișor
Chifteluțe de porc cu sos dulce-acrișor

Dacă îţi plac chifteluţele şi eşti şi fan mâncare chinezească, atunci trebuie să le încerci în această combinaţie. Este un preparat cu un gust mai neobişnuit, uşor dulceag, dar şi acrişor care merge de minune cu o salată verde sau o garnitură de orez.

Supă gulaș de vită
Supă gulaș de vită

Ușor picantă, colorată, savuroasă și bună de servit la orice masă, o astfel de o ciorbă gulaș din carne de vită, inspirată din bucătăria ungurească, este pe cât de simplă, pe atât de aromată şi surprinzătoare!

Știința vaselor de gătit: ce înseamnă 3-ply, 5-ply, 7-ply
Știința vaselor de gătit: ce înseamnă 3-ply, 5-ply, 7-ply

Ne place când suntem întrebați care-i treaba cu 3, 5 sau 7-ply. Nu (doar) pentru că ne gâdilă plăcut orgoliul, ci pentru că ne bucură să observăm cum se conturează o tendință de bun augur.  Până nu demult, lumea era destul de reticentă la tehnologii noi în bucătărie, preferând să rămână cu ce știm deja că funcționează. Acum lumea s-a schimbat, vorba poetului, sau măcar e în curs de schimbare. Încet-încet tot mai multă lume prinde gustul inovației (la propriu și la figurat) și vrem să descoperim, să înțelegem și să fim la curent cu ultimele trenduri din lumea culinară. Drept urmare, azi vorbim despre vasele multistratificate 3, 5 și 7-ply: ce înseamnă, cât costă și cu ce ne ajută la gătit.

12 Mocktailuri pline de culoare și gust
12 Mocktailuri pline de culoare și gust

Cu alcool sau fără, cocktail-urile rămân cele mai delicioase băuturi ale verii. Dacă nu vrei să rămâi în categoria “celor care beau apă plată cu lămâie” poți să încerci mocktailuri (cocktailuri fără alcool) pline de personalitate și efervescență