Salată cu piept de rață

Salată cu piept de rață

Ce zici de un gust exotic? Sau preferi ceva fresh? Dulce sau acrişor? Simplu de preparat? Chef Sidia Sissoko le îmbină pe toate şi ne propune o salată cu pastramă din piept de raţă. Ai nevoie doar de ingrediente de calitate, un uscător de salată şi 5 minute.

Ingrediente pentru o porție:

  • 150g mix de salată;
  • 75g pastramă de piept de raţă (preferabil, de casă);
  • 1/4 grepfruit, cubuleţe;
  • 1/2 portocală, cubuleţe;
  • 5 bucăţi caramelizate de nucă.

Pentru dressing:

  • sucul de la o portocală;
  • sucul de la 1/2 lămâie;
  • miere - o lingură;
  • ulei de măsline - 100 ml;
  • coaja de lămâie şi portocală;
  • sare, piper - după gust.

Cum se face:

Pasul 1: Pregăteşti salata. În sensul că o speli bine şi o usuci cu ajutorul uscătorului de salată, marca Westmark. Apa nu face parte din ingredientele acestei reţete, iar dacă nu usuci bine salata, va dilua dressingul, îi va schimba gustul şi îi va accelera procesul de degradare.
Pasul 2: Prepari dressingul. Într-un bol torni câte un pic din sucul de portocală şi sucul de lămâie, puţină miere, sare, piper şi coaja de lămâie şi portocală. Pe parcurs, echilibrezi gustul adăugând fie suc de lămâie, fie miere, în funcţie de preferinţă: dacă îl vrei mai acrişor sau mai dulce. Omogenizezi bine, dar nu torni uleiul decât la final, pentru că sarea şi zaharul se dizolvă foarte greu în ulei.
Pasul 3: Îmbini ingredientele. Într-un bol, aşezi salata uscată, pui bucăţile de portocală şi grapefruit, şi le amesteci. Torni dressingul, pui pastrama de piept de raţă, feliată, şi amesteci din nou. Le aşezi pe toate pe farfurie şi decorezi la final cu nucile caramelizate.

Să ai poftă!

Produse recomandate: