• Cont nou
  • Autentificare
  • Produse favorite (0)
  • 0 produse
Nu aveţi nici un produs în coșul de cumpărături.
Coș

Meniul complet: idei și rețete pentru o cină romantică

Meniul complet: idei și rețete pentru o cină romantică

O seară romantică înseamnă, pentru mulți dintre noi, un cadou bine ales și o cină romantică la un restaurant elegant. Dacă vrei să faci impresie, totuși, poți pregăti acasă totul pentru o seară specială în doi.

Fiecare seară, și nu doar de Valentine's Day sau Dragobete, reprezintă o ocazie bună să petrecem câteva ore plăcute în compania persoanei care ne-a cucerit mintea și simțurile și, pentru cineva pasionat de gătit, e o ocazie bună să-și încerce mâna cu un meniu delicios și ușor pentru o seară de neuitat

În articolul de mai jos îți spunem tot ce trebuie să știi pentru a crea seara perfectă, de la amenajarea mesei până la meniul simplu și elegant pe care îl poți pregăti în doar câteva zeci de minute.

Cum pregătești atmosfera pentru cina romantică

Dacă ți-ai luat inima în dinți și ai decis, până la urmă, să organizezi o cină romantică acasă, trebuie să știi de la bun început că o ocazie festivă, cere și un decor festiv. Spre deosebire de alte petreceri tematice însă, o cină romantică se sărbătorește discret, iar asta trebuie să se vadă în atmosfera romantică din casă - și de la masă.

atmosfera cina romantica

Iată câteva sfaturi simple și de efect care nu necesită pregătiri ieșite din comun și nici eforturi prea mari. În felul acesta te vei putea concentra pe elementul esențial al serii: meniul.

  • Alege luminile potrivite. Lumânările aprinse și amplasate strategic în diverse colțuri ale camerei sunt cea mai bună soluție atunci când vrei să creezi o atmosferă romantică. Așază-le în colțurile camerei, pe podea sau pe mobilă, pentru a da naștere unor jocuri de lumini și umbre cât mai plăcute. Nu folosi prea multe, nu are rost.
  • Creează o ambianță plăcută. Nu vei obține niciodată romantismul pe care ți-l dorești dacă vei lăsa televizorul deschis. Înlocuiește-l cu o boxă portabilă ascunsă vederii și alege un playlist potrivit pentru o cină romantică. Nu uita să ții cont de gusturile jumătății tale, pentru că e important ca muzica să fie și pe gustul celuilalt. Dacă vrei să mergi la sigur, alege câteva melodii de dragoste din anii '80.
  • Pune flori proaspete pe masă. Sau oriunde vrei. Florile sunt una dintre acele decorațiuni naturale care nu par scoase din context în niciun decor și la niciun eveniment. Cu atât mai mult la o cină romantică, un buchet de lalele, sau unul de trandafiri vor parfuma si completa întreaga încăpere și vor oferi un punct central de atracție. Dacă mai așezi și o lumânare lângă, efectul va fi perfect.
  • Folosește vesela și tacâmurile cele mai bune. Este o ocazie specială, într-adevăr, chiar dacă sunteți împreună de câteva zile, luni sau de ani buni. Nu face rabat de la calitate și scoate setul de farfurii cel mai bun. E un detaliu aparent nesemnificativ, dar nu are rost să riști să faci o impresie proastă cu un fel de mâncare special așezat pe un platou ciobit.

Meniul pentru cina romantică

La orice altă ocazie, meniul poate fi unul variat, cu mâncăruri mai grele și mai complexe. De aceasta data însă, nu faci un maraton pentru o emisiune de gătit. E suficient să gătești un meniu simplu, cu antreu, fel principal și ceva dulce. Mâncarea aleasă trebuie să fie ușoară, pentru că nu vrei ca seara să se încheie imediat după masă, cu o repriză de somn.

meniu cina romantica

Ți-am pregătit în continuare o rețetă de somon la grill, ușor de făcut în doar câteva zeci de minute, alături de un antreu potrivit pentru un moment festiv și de o prăjitură cu care vei satisface și cele mai pretențioase gusturi.

Aperitivul

Aperitivul este doar începutul festinului, așa că te poți orienta către câteva tartine de baghetă franțuzească asezonate cu cremă de brânză, verdețuri (pătrunjel, busuioc) și prosciutto crudo.

La fel de ușor poți pregăti câteva aperitive cu ajutorul unor scobitori, boabe de strugure și două-trei brânzeturi speciale, cum ar fi mozzarrella, Rochefort, cașcaval Camembert sau, de ce nu, clasica telemea românească. Atenție însă, telemeaua trebuie să fie învechită, așa că alege un sortiment potrivit pentru aperitiv.

Felul principal - somon la grătar cu sos de muștar și legume la abur

Somonul este considerat de mulți unul dintre cei mai gustoși - și sănătoși, în același timp - pești, așa că este o alegere potrivită pentru o cina romantică. În primul rând, este foarte ușor de consumat și nu necesită eforturi ieșite din comun. Îți imaginezi cât de romantic ar fi să vă luptați amândoi cu câte un copan de pui, oricât ar fi de delicios? Am glumit, nu ar fi romantic.

somon la gratar

Iată mai jos rețeta pentru somon la grill. Cea mai bună soluție este să alegi o tigaie grill specială, care poate fi așezată direct pe flacăra aragazului. Dacă vrei să bifezi și la capitolul aspect, există unele modele care vin și cu un suport pentru boluri. La garnitură am adăugat legume făcute la abur, dar le poți înlocui, în funcție de gusturi, cu alte bunătăți mai apropiate de preferințele tale și ale persoanei invitate la masă.

Ingrediente

  • 2 bucăți de somon proaspăt - poate fi medalion sau file
  • 2 morcovi
  • 3 cartofi dulci
  • broccoli
  • fasole verde
  • zucchini
  • o conopidă
  • muștar de Dijon (cu boabe întregi)
  • 50 de grame de zahăr brun
  • 2 linguri de suc proaspăt stors de lămâie
  • o lingură de oțet de vin
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • sare și piper

Preparare

  • Într-un bol, se amestecă două linguri de muștar împreună cu 25 de grame de zahăr brun, cu mărar și piper. Cu baițul astfel obținut se unge somonul și se lasă în frigider la marinat, într-un recipient acoperit, cel puțin o oră.
  • Muștarul rămas se amestecă împreună cu zahărul, mărarul și sucul de lămâie. Se adaugă oțet după gust, așa că acest ingredient se lasă la final.
  • Tigaia grill se așază pe un ochi de aragaz lăsat la foc mic și se lasă câteva zeci de secunde să se încingă, apoi se adaugă somonul. Peștele se rumenește aproximativ 4-5 minute pe fiecare parte. Atenție! Fiecare bucată de somon trebuie întoarsă o singură dată de pe o parte pe cealaltă.
  • Legumele se pun într-o oală de gătit la abur și se lasă acolo până când sunt gata. Asta înseamnă că sunt suficient de moi să poată fi străpunse cu o furculiță, dar nu prea moi, ca să nu se sfărâme.
  • Servește somonul alături de garnitura de legume stropită cu sos. Nu adăuga prea mult, mai bine adu la masă un bol în care ai lăsat restul de sos, pentru cine mai poftește.

Desert pentru îndrăgostiți - prăjitură cu ciocolată și lichior de portocale

Desertul ideal care va încheia triumfător cina romantică de Ziua Îndrăgostiților trebuie să aibă neapărat câteva ingrediente esențiale: ciocolată, frișcă și mult dulce. Bineînțeles, totul cu anumite limite, așa că poți înlocui zahărul în exces cu fructe.

prafitura cu ciocolata

Iată care este rețeta pentru o prăjitură delicioasă cu ciocolată și lichior de portocale.

Ingrediente

  • o portocală
  • 5 linguri de lichior de portocale
  • 50 de grame de zahăr pudră
  • 2 tablete de ciocolată neagră cu portocale (aproximativ 200 de grame)
  • 85 de grame de unt fără sare, la temperatura camerei
  • 3 albușuri și 3 gălbenușuri
  • 250 de grame de smântână
  • 140 de grame de biscuiți pentru ceai

Preparare

  • Stoarce lămâia într-un bol și amestecă sucul cu 3 linguri de lichior de portocale.
  • Curăță portocala și elimină partea albă și moale a cojii. Aceasta din urmă trebuie apoi tăiată în fâșii subțiri care vor fi puse la fiert într-o oală acoperită, în 300 de mililitri de apă.
  • După aproximativ 20 de minute, când coaja s-a înmuiat, se adaugă zahărul. Lasă oala neacoperită până când compoziția scade și se transformă într-un jeleu.
  • Topește ciocolata la bain marie, apoi amestecă untul și gălbenușurile împreună cu celelalte două linguri de lichior de portocale.
  • Albușurile se bat cu un mixer până se transformă într-o spumă, la fel și smântâna. Ambele se adaugă în bolul cu ciocolată
  • Tapetează o tavă de cozonac cu folie de gătit și adaugă în tavă în jur de 5 linguri cu vârf de compoziție de ciocolată.
  • Înmoaie biscuiții de ceai în sucul de portocală și lichior și așază-i deasupra compoziției de ciocolată. Nu-i îmbiba prea mult, pentru că se vor sfărâma.
  • Peste biscuiți adaugă jeleul de portocală într-un strat subțire, apoi încă unul de biscuiți și unul de ciocolată. Repetă pașii până când ai patru straturi de biscuiți și jeleu de portocală. Peste ultimul strat adaugă restul de cremă de ciocolată.
  • Învelește tava în hârtie de copt și pune-o la frigider până când este gata să fie servită.
  • Prăjitura se servește decorată cu ciocolată rasă, frișcă și chiar bucăți de fructe.

Așadar, o seară specială se poate pregăti și acasă, în intimitatea propriei locuințe, cu puțină îndemânare și cu multă pasiune. Nu-ți mai rămâne decât să pui vinul la rece - recomandăm un Pinot Noir sau un Zinfandel pentru această ocazie - și să aprinzi lumânările. Cu siguranță va urma o seară de neuitat!

Produse recomandate:

Alte articole care te-ar putea interesa: