Friptură de porc aromată cu bere

Friptură de porc aromată cu bere

Carnea de porc ṣi berea se înţeleg excelent, mai ales dacă fierbi bucata de carne încet ṣi îndelung ṣi o “îmbeţi” în acelaṣi pahar cu bere.Se pregăteṣte fără prea mult efort, mai ales atunci când ai foarte multe de făcut ṣi timpul este foarte scurt.

Timpi de preparare

  • Timp de preparare: 15 min
  • Timp de gatire: 90 min

Ingrediente

  • 1 kg carne de porc
  • 5 cepe
  • 1 catel usturoi
  • 3 linguri miere
  • 50 g unt
  • 500 ml bere neagră
  • cimbru
  • 100 ml ulei
  • sare
  • piper

Pas 1. Într-un vas, se topeşte untul şi se pun două cepe tăiate subtire şi usturoiul. Se potriveşte de sare şi piper, se toarnă berea şi se lasă pe foc circa 10 minute, până se reduce sosul la jumătate.

Pas 2. Între timp, celelalte trei cepe se taie şi se aşează în tava de copt. Carnea se sărează şi se piperează şi se unge din abundenţă cu ulei. Se aşază carnea peste ceapă şi se unge cu miere. Se dă la cuptor pentru o oră.

Pas 3. După acest timp se adaugă sosul de bere şi ceapă şi se lasă din nou la cuptor până ce şi ceapa şi carnea se rumenesc.

Pas 4. După ce este scosă din cuptor, se mai lasă 15 minute înainte de a fi tăiată şi servită.

Pofta mare!

 

Produse recomandate: