Fasole bătută franţuzească

Fasole bătută franţuzească

Câteva detalii care par, în aparenţă, că sunt mai puţin esenţiale – fie că ne gândim la nişte ingrediente în plus, la o schimbare în modalitatea de preparare şi la sugestia de servire, vor schimba mult gustul reţetei tradiţionale. Îţi propunem o variantă de fasole bătută franţuzească, care îţi va dovedi cât de simplu şi rapid se poate diversifica un gust deja familiar.  

Timp de pregătire: 10 minute

Timp de gătire: 5 minute

Ingrediente pentru 8 porţii:

-          850 g (2 conserve) fasole albă fiartă, clătită bine

-          65 g şalotă mărunţită şi prăjită

-          60 ml (4 linguri) ulei de măsline

-          45 ml (3 linguri) suc de lămâie

-          6 g (1 lingură) usturoi zdrobit

-          6 g (1 lingură) sare kosher

-          ½ linguriţă chimen măcinat

-          ½ linguriţă coriandru măcinat

-          ½ linguriţă frunze de cimbru, proaspete, mărunţite         

-          1/8 linguriţă piper roşu

-          ½ linguriţă boia de ardei dulce

Cum se face:

Pasul 1: În bolul mixerului Artisan-Kitchen aşezi: fasolea, şalota mărunţită şi prăjită, 3 linguri de ulei de măsline, şi toate celelalte ingrediente, cu excepţia cantităţii de boia de ardei dulce. Fixezi bolul la locul lui şi paleta sa din aluminiu. Porneşti aparatul şi 1 minut îl laşi să lucreze la viteza 1, apoi 60 de secunde la viteza 4 şi 60 de secunde la viteza 6, până se omogenizează perfect compoziţia.

Pasul 2: Aşezi frumos fasolea, pe o farfurie. Picuri deasupra uleiul de măsline rămas şi presari deasupra boiaua de ardei dulce. Şi o serveşti pe loc.

Sfaturi:

-          Fasolea bătută franţuzească se pune în valoare la servire cu pâine prăjită, focaccia sau cu lipii.

-          Pentru a pregăti ca la carte şalota: iei 3 şalote întregi, le ungi cu ulei, sare şi piper, le înveleşti într-o folie de aluminiu şi le bagi pentru 30 de minute în cuptor, la 300˚C.

Să ai poftă!

 

Produse recomandate: