Filtrează produsele
Coș
Filtrează produsele
Închide
Pret
-
565 lei 2270 lei
Producator

cutite japoneze

In timp ce in cultura occidentala, taiatul alimentelor face parte din rutina zilnica, pentru japonezi este mai mult o forma de arta.
Mancaruri ca sushi sau sashimi sunt servite crude si sunt considerate ca fiind cele mai delicate alimente.

Astfel, numai cele mai ascutite cutite pot pastra textura si gustul fin al acestor alimente uneori foarte scumpe. De asemenea, prezentarea specific japoneza a acestor preparate nu ar fi posibila fara un cutit extrem de ascutit. Speram astfel sa apreciati cutitele de bucatarie japoneze: Kodeba, Deba (cutite de bucatarie pentru dezosat si pentru fileuri), UsubaKudamono (cutite pentru legume si fructe), Chutoh (cutit mediu pentru carne), Gyutoh, Santoku (cutitele bucatarului japonez), Shotoh (cutit pentru decojit), Yanagiba (cutit pentru sushi si sashimi).

Se recomanda folosirea cutitului potrivit pentru alimentul potrivit. Nu folositi niciodata cutitele de bucatarie pentru desfacut conserve, taiat materiale dure, cochilii, carapace sau alimente congelate. Folosirea tocatoarelor din lemn ajuta la mentinerea cutitului intr-o buna forma.

Dupa folosire, lama trebuie curatata cat mai repede manual cu o carpa umeda sau un burete non – abraziv, apoi uscata cu un prosop.

Cum se pastreaza si se ingrijesc cutitele (click aici pentru detalii).

 

Afișare
Sortează după: