RSS

Articole

Beef steak la tigaie – cum obții un rezultat perfect
Beef steak la tigaie – cum obții un rezultat perfect

Cine a avut norocul să mănânce “cel mai bun steak de vită din viața lui”, probabil că 1) nu-l va uita niciodată și 2) îl va compara mereu cu toate steakurile viitoare și probabil că niciunul nu va mai devansa campionul. Dar știi de ce, nu?
Pentru că gustul nu e o știință exactă. Ba din contră, e influențat de stări și emoții create din te miri ce: atmosfera din jur, compania de la masă, modul de prezentare, locul în care iei masa, vremea – tot contextul. Ca să nu mai zicem că, de fiecare dată când povestești prietenilor, se transformă într-o experiență culinară și mai sublimă, și mai incomparabilă. Că doar și repetiția e mama cuiva.

Ghidul aranjării desertului pe farfurie
Ghidul aranjării desertului pe farfurie

Frumusețea vorbește de la sine. Și știi ce spune? Că nu e destul să fii frumos. Și că sunt mai multe lucruri de care trebuie să ții cont dacă vrei să impresionezi: să fii îngrijit, să trezești curiozități, să transmiți emoții. Marii bucătari ai lumii au învățat rapid regula asta și uite-așa a luat naștere o întreagă artă a platingului – aranjarea mâncării pe farfurie înainte de servire.  Da, știm, o tocăniță nu-ți permite prea multe “artificii”, dar un desert, oricare ar fi el, DA. Și dacă tot vrei să impresionezi, de ce să nu o faci ca la carte?

Peștele la grătar – mici secrete și trucuri
Peștele la grătar – mici secrete și trucuri

Unora le place peștele la grătar, dar nu prea au îndemânare, așa zic ei. Ba se lipește de grătar, ba se destramă și ajunge în jar, ba una, ba alta și tot la pui și la porc ne întoarcem. Dar să știi că în cele mai multe cazuri nu e vorba de lipsă de îndemânare, nuuu, nicidecum! Ci de o lipsă de ustensile potrivite, dar și sfaturi care să le facă viața mai ușoară și grătarul mai reușit... cât ai zice pește. 

8 curiozități despre înghețată
8 curiozități despre înghețată

Un preparat faimos în toată lumea nu vine niciodată singur, ci cu o istorie tumultuoasă și ciudățenii la care nu te-ai fi gândit niciodată. Pentru că suntem topiți după înghețată, am decis să cercetăm mai îndeaproape povestea acestei minunate invenții culinare și am găsit, pe alocuri, chiar mai mult decât căutam. 

Kebab de pui în stil mediteranean
Kebab de pui în stil mediteranean

Dacă îți place kebabul de pui, e mai sigur și mai sănătos să ți-l prepari singur. Emile Henry îți propune o reţetă plină de savoare pentru zilele calde de vară, când ne place să stăm la un grătar şi vrem să ne impresionăm amicii cu un preparat rapid, gustos şi arătos.

Sărmăluțe de ștevie cu quinoa și mozzarella
Sărmăluțe de ștevie cu quinoa și mozzarella

Pentru că sarmalele sunt un deliciu în orice formulă, încercă aceste delicioase sărmăluțe în stil italian. Profită de sezonul steviei și gătește măcar odată această rețetă și îți garantăm că în fiecare primăvară nu o vei mai rata.

Napoleoni de ciocolată cu mere
Napoleoni de ciocolată cu mere

Când vrei ceva bun, bun și nu te poți decide între prăjitură și înghețată le poți avea pe amandouă în același desert. Pune înghețată între biscuiți și vei obține un sandviș delicios pentru desert. Adaugă și puțin măr și vei avea și acel ceva proaspăt și sănătos.

Salată de noodles cu pui și usturoi
Salată de noodles cu pui și usturoi

Vedeta acestei minunate rețete asiatice este sosul în stil vietnamez. Este ideală pentru zilele în care nu aveți foarte mult timp la dispoziție pentru a găti sau în cele în care doriți să mâncați ceva ușor și hrănitor.

Transformă orice legumă într-un preparat tentant
Transformă orice legumă într-un preparat tentant

Există două tipuri de oameni pe lume. Cei încântați mereu de aroma simplă a legumelor preparate la aburi și stropite cu puțin ulei de măsline. Și cei care preferă să bea doar apă decât să atingă un buchețel de broccoli sau de conopidă, o felie de sfeclă roșie sau alte rădăcinoase cu aspect de inamic în farfurie..

Dacă cercetezi puțin aceste aversiuni culinare pentru o anumită legumă, vei descop...

Cum reducem risipa de hrană (şi de bani)
Cum reducem risipa de hrană (şi de bani)

Mai mult = mai bun. Nu prea sună bine, nu? Teoria o știm cu toții, dar la practică mai avem puțin de lucrat. Prea multe culori în magazine, prea mari coșurile, prea îmbietoare miresmele – nu știm care-o fi marele responsabil pentru care cumpărăm prea mult(e). Dar știm cum să ne descurcăm în bucătărie ca să scoatem tot ce-i mai bun din alimente și să nu mai aruncăm mâncarea la coș și banii pe fereastră.