banner
RSS

Articole

7 greșeli frecvente în gătirea pastelor făinoase
7 greșeli frecvente în gătirea pastelor făinoase

Nu trebuie să fii masterchef ca să știi că „al dente nu se referă la o clinică stomatologică, că penne-le nu au legătură cu vreo pasăre sau că minunații cannelloni nu-s totuna cu aromații cannoli. Unele informații sunt esențiale pentru oricine a intrat vreodată într-o bucătărie cu intenția de a găti și mai ales dacă îi lasă gura apă la mâncarea cu specific italian. 

Supă thailandeză cu lapte de cocos şi legume by KitchenAid
Supă thailandeză cu lapte de cocos şi legume by KitchenAid

După atâtea preparate tradiționale, încearcă, astăzi, o supă asiatică din lapte de cocos care să aducă toată savoarea Răsăritului într-un bol de supă. Ingredientele se găsesc și la noi cu ușurință, iar gustul te va impresiona prin aromele exotice și parfumate.

Zoodles cu sos pesto de broccoli by KitchenAid
Zoodles cu sos pesto de broccoli by KitchenAid

Dacă vrei să reduci consumul de carne sau carbohidrați, zoodles sunt soluția. Sunt foarte distractiv de făcut, sunt low-carb, fără gluten, “bogaţi”  în low-calorii, și arată incredibil în farfurie! O super rețetă pentru orice moment al zilei fiindcă nu-ți ia mai mult de 10 minute ca să o prepari.

Chifteluţe grecești cu sos de roșii
Chifteluţe grecești cu sos de roșii

Un preparat la care cu greu refuzi o a doua porţie: chifteluţele marinate în sos de roşii! Această rețetă a ajuns în Grecia la începutul secolului 20 și a fost adoptată curând ca rețetă tradițională. Rețeta are origini în Turcia (Izmir) – din acest motiv se mai numesc și Soutzoukakia Smyrna. Ingredientul secret al acestor chifteluțe îl reprezintă semințele de chimen măcinate ce aduc o savoare aparte cărnii.

Tehnici de vopsire a ouălor de care probabil nu știai
Tehnici de vopsire a ouălor de care probabil nu știai

Ai vopsit vreodată ouă cu ajutorul spumei de ras? Dar cu ajutorul vopselei de unghii? Dar cu orez? Sau cu ulei de gătit? Toate sunt cât se poate de reale și surprinzător de simple și te ajută să obții ouă de Paști cu adevărat deosebite, într-un mozaic de culori și modele de efect, care te vor transforma – cel puțin în ochii celorlalți - într-un mic geniu creativ.

Cum îți menții sănătatea (și greutatea) de Paște
Cum îți menții sănătatea (și greutatea) de Paște

Drob, friptură de miel, ouă roșii, cozonac, tort, plăcinte dulci și sărate, iepurași de ciocolată, sucuri, vin și alte băuturi alcoolice… Oare câte calorii conține această enumerație culinar-pascală? Mai puține, poate, decât “vacanța de Crăciun”, dar mult mai multe decât are nevoie corpul tău.  

Rețete tradiționale Paști
Rețete tradiționale Paști

Tradițional sau gourmet? Friptură de miel sau porchetta? Pască sau pavlova? Întrebările care iau cu asalt bucătăriile înainte de sărbătorile de Paști. Nu există răspunsuri corecte, doar plăcerea de a găti ce-ți place ție și celor pe care îi iubești. Iar dacă ai nevoie de puțină inspirație sau doar un strop de motivație, te invităm să răsfoiești mini-colecția de rețete pentru masa festivă din ziua de Paști!

Miel la cuptor
Miel la cuptor

Dacă plănuiești o friptură de miel la cuptor pentru masa de Paște, folosește rețeta asta și vei avea cea mai gustoasă combinație cu care să-ţi servești invitații. Și pentru ca friptura să iasă la fel de bună ca şi cea pregătită de mama sau bunica, are nevoie de o rețetă simplă care să pună în valoare gustul cărnii fragede.

Mușchi de porc umplut cu spanac și ciuperci
Mușchi de porc umplut cu spanac și ciuperci

O încântare calorică din când în când, nu strică, ba, am putea spune, face chiar bine. Papilelor gustative!  Noi recomandăm un mușchi de porc umplut cu spanac și ciuperci și învelit în bacon, o friptură plină de arome ce va trona mândră pe masă de Paște și va smulge doar cuvinte de laudă din partea degustătorilor!

Mini tarte cu spanac și ciuperci by KitchenAid
Mini tarte cu spanac și ciuperci by KitchenAid

Aceste minitarte cu spanac și ciuperci pot fi startul reuşit al unui meniu light de weekend. Nu sunt greu de preparat şi sunt şi mai delicioase dacă le prepari chiar tu în casă folosind în loc de aluat foi de legume. Nu sunt multe secrete aşa că doar urmează paşii de mai jos și succesul e garantat.