RSS

Articole

Salată cu piept de rață
Salată cu piept de rață

Ce zici de un gust exotic? Sau preferi ceva fresh? Dulce sau acrişor? Simplu de preparat? Chef Sidia Sissoko le îmbină pe toate şi ne propune o salată cu pastramă din piept de raţă. Ai nevoie doar de ingrediente de calitate, un uscător de salată şi 5 minute. 

Paste a la Bolognese
Paste a la Bolognese

Aşa cum îi spune şi numele - Paste a la Bolognese (şi aceasta este denumirea corectă a reţetei) - este originară din regiunea Bologna a Italiei şi are o vechime de aproximativ 3 secole de savoare. A călătorit prin toate bucătăriile din lume, s-a adaptat şi le-a cucerit, indiferent de varianta în care a fost pregătită. Chef Sidia Sissoko ne propune o formulă extrem de apropiată de cea originală, acceptată de Academia de Artă Culinară Italiană, pregătită cu măiestrie şi cu ajutorul unor produse pentru gătit de calitate.

Iepure la cuptor
Iepure la cuptor

O alternativă gustoasă a tradiţionalei fripturi de miel pe care o pregătim de Paşte este friptura de iepure. Zeci de reţete povestesc despre pregătirea cărnii de iepure - slabă, săracă în sodiu şi bogată în minerale, dar noi îţi propunem o variantă pe care o poţi pregăti la cuptor simplu şi mai ales rapid. Cel puţin pentru o friptură!

Lasagna cu spanac şi brânză de capră
Lasagna cu spanac şi brânză de capră

Istoria acestui tip de preparat a început în Roma antică, iar în prezent călătoreşte prin toate bucătăriile din lume, adaptându-se fiecărei reţete. Se spune că numărul ideal de straturi pe care ar trebui să îl aibă o lasagna perfectă este 5, dar până la urmă important este …să-ţi încapă în tavă. Să ai spor şi căldură în cuptor!    

Ratatouille
Ratatouille

Deşi ingredientele ne-ar putea duce cu gândul la o tocăniţă de legume, originea franţuzească a reţetei le transformă într-un deliciu cu design şi dichis. Rafinată şi totuşi uşor de preparat, la foc mic şi la cuptor, ratatouille poate fi servit atât ca fel principal, cât şi ca garnitură pe lângă fripturi.

Paupiette de pui în sos de rozmarin
Paupiette de pui în sos de rozmarin

Aşa cum îi sună numele, paupiette defineşte în limba franceză un tip clasic de preparat din carne care seamănă cu un pacheţel legat fedeleş cu sfoară pentru gătit. Din peşte, pui sau vită (cel mai frecvent), paupiette-le întotdeauna “învelesc” ceva - legume, fructe sau mirodenii, forţând ingredientele să îşi pună în comun cele mai puternice arome.

Boeuf Bourguignon tradiţional
Boeuf Bourguignon tradiţional

Originară  din zona  Burgundy a  Franţei, această  celebră reţetă cunoaşte  diverse variante, în funcţie  de fiecare  bucătărie, dar câteva  elemente îi rămân neschimbate: carnea de vită, vinul şi  gătitul lent, temeinic, la foc mic.

Crochete cu şuncă şi şvaiţer
Crochete cu şuncă şi şvaiţer

Spune-le cum vrei, atâta vreme cât incluzi în compoziţie şi brânză elveţiană: crochete, gogoşi sau chiar pe limba lor - gougeres! Micile gustări franţuzeşti, originare din regiunea Burgundia, sunt foarte uşor de preparat şi delicioase, fie că le serveşti calde sau reci, ca aperitive.

Calamar cu sos tartar şi salată
Calamar cu sos tartar şi salată

O cină uşoară şi foarte gustoasă, dar un aperitiv rafinat înainte de un fel principal cu peşte- calamarul călătoreşte prin toate bucătăriile din lume sub diferite forme şi gusturi. Îţi propunem o reţetă clasică de calamar, servit cu sos tartar şi salată, pe care o poţi pregăti în doi timpi şi trei mişcări oricând te caută o poftă.

Fasole bătută franţuzească
Fasole bătută franţuzească

Câteva detalii care par, în aparenţă, că sunt mai puţin esenţiale – fie că ne gândim la nişte ingrediente în plus, la o schimbare în modalitatea de preparare şi la sugestia de servire, vor schimba mult gustul reţetei tradiţionale. Îţi propunem o variantă de fasole bătută franţuzească, care îţi va dovedi cât de simplu şi rapid se poate diversifica un gust deja familiar.