RSS

Articole

Crochete cu şuncă şi şvaiţer
Crochete cu şuncă şi şvaiţer

Spune-le cum vrei, atâta vreme cât incluzi în compoziţie şi brânză elveţiană: crochete, gogoşi sau chiar pe limba lor - gougeres! Micile gustări franţuzeşti, originare din regiunea Burgundia, sunt foarte uşor de preparat şi delicioase, fie că le serveşti calde sau reci, ca aperitive.

Calamar cu sos tartar şi salată
Calamar cu sos tartar şi salată

O cină uşoară şi foarte gustoasă, dar un aperitiv rafinat înainte de un fel principal cu peşte- calamarul călătoreşte prin toate bucătăriile din lume sub diferite forme şi gusturi. Îţi propunem o reţetă clasică de calamar, servit cu sos tartar şi salată, pe care o poţi pregăti în doi timpi şi trei mişcări oricând te caută o poftă.

Fasole bătută franţuzească
Fasole bătută franţuzească

Câteva detalii care par, în aparenţă, că sunt mai puţin esenţiale – fie că ne gândim la nişte ingrediente în plus, la o schimbare în modalitatea de preparare şi la sugestia de servire, vor schimba mult gustul reţetei tradiţionale. Îţi propunem o variantă de fasole bătută franţuzească, care îţi va dovedi cât de simplu şi rapid se poate diversifica un gust deja familiar.  

Friptură de porc aromată cu bere
Friptură de porc aromată cu bere

Carnea de porc ṣi berea se înţeleg excelent, mai ales dacă fierbi bucata de carne încet ṣi îndelung ṣi o “îmbeţi” în acelaṣi pahar cu bere.Se pregăteṣte fără prea mult efort, mai ales atunci când ai foarte multe de făcut ṣi timpul este foarte scurt.

3 sfaturi pentru o friptură perfectă
3 sfaturi pentru o friptură perfectă

Indiferent de modul în care te-ai hotărât să transformi orice tip de carne într-un deliciu pe farfurie, regula de bază este aceeaşi: carnea se scoate din frigider din timp.Pe grătar, pe flacără, sau în cuptor, carnea are nevoie înainte de un timp de acomodare cu ideea că va deveni friptură. Aşa că primul şi cel mai important pas în drumul cărnii spre succes este să ajungă la temperatura camerei.

 5 inventii moderne din bucatarie
5 inventii moderne din bucatarie

Pasiune sau necesitate - gatitul este o activitate pe care femeia moderna o transforma lejer intr-o arta, pentru ca isi stapaneste bucataria ca pe propria poseta. Mai ales ca tehnologia a avansat ametitor, astfel incat timpul petrecut la prepararea mancarii sa fie invers proportional cu efortul depus, si cu rezultate excelente la final.

Ouă umplute
Ouă umplute

Un aperitiv relativ simplu de pregătit, ouăle umplute iau (paradoxal) diverse forme în bucătăria românească, în funcţie de ocazie sau de cel care găteşte. Îţi prezentăm reţeta lui Dorin Mihai Suciu, o variantă de reţetă care poate fi servită ca gustare de sine stătătoare la o şuetă cu prietenii. Felicitări!

Ingrediente:

  • 6 ouă
  • 1 cutie pate d...
Quesadilla cu pui
Quesadilla cu pui

Cu origini mexicane, quesadilla s-a adaptat foarte bine şi în bucătăria românească, luând diferite forme, în funcţie de preferinţe. Ingredientul neschimbat rămâne...tortilla, de la care se poate pleca într-o călătorie de gusturi, precum cea propusă de Daniela Drumcea. Felicitări şi mulţumiri!

Risotto şi curcan în miere
Risotto şi curcan în miere

A mâncat în Veneţia un risotto foarte bun şi şi-a zis că va prepara unul şi mai bun. După ce a aflat reţeta bucătarului italian, a adaptat-o şi-a creat propria versiune, pe care a simţit să ne-o împărtăşească. Mulţumim şi felicitări, Eusebio Ungureanu!

Hummus cu avocado
Hummus cu avocado

Te invităm la un mic dejun gustos, cu un mod de prezentare ingenios, după reţeta Alexandrei Cazacu! Hummus cu avocado este propunerea câştigătoarei noastre din 21 februarie care, după cum ne-a mărturisit, a inventat-o pentru a împăca toate gusturile din casă. Felicitări, noi credem că a reuşit!