RSS

Articole

Sandviș cu avocado, branză de capră și pesto
Sandviș cu avocado, branză de capră și pesto

Vrei să îți schimbi obiceiurile culinare și să mănânci mai sănătos? Nu știi ce gustări să mai inventezi ca să eviți alimentele nesănătoase la care poftești mai ales între mese? Îți recomandăm sandvișul cu avocado branză de capră și pesto, rapid de făcut și foarte sănătos. Acest sandviș este perfect dimineața la micul dejun împreună cu o ceașcă de ceai verde sau negru, dar și pe post de gustare între mese.

Curcan cu portocale și 5 condimente
Curcan cu portocale și 5 condimente

Cele mai gustoase preparate sunt cele care se fac simplu. Rafinamentul vine însă din pasiune, alegerea ingredientelor și puțină tehnică. Iată cum un fel principal, care poate părea banal, se poate transforma într-unul rafinat, perfect pentru o masă festivă. Rețeta noastră de curcan cu portocale și 5 condimente este o combinație excelentă de citrice și arome din Asia și, deşi pare complicată la prima vedere, este una deosebit de ușor de făcut.

Ciuperci cu cartofi şi sos de smântână
Ciuperci cu cartofi şi sos de smântână

Fie din comoditate, fie din lipsă de timp, fie pentru că nu ne pricepem la altceva mai complicat, de multe ori preferăm să preparăm mâncăruri simple. Ciupercile cu sos de smântână sunt o reţetă atât de simplă şi totuşi atât de aromată și delicioasă, încât te lingi pe degete! Poate fi folosită pe post de garnitură sau fel principal. Se pot folosi atât ciuperci de pădure (gălbiori, bureți de rouă, hribi ,etc) cât și ciuperci de cultură tip champignon (albe sau brune).

Cum se face un platou de brânzeturi impresionant
Cum se face un platou de brânzeturi impresionant

Dacă intri la o petrecere și vezi mulți oameni adunați la o masă, probabil că sunt adunați în jurul unui platou de brânză. Platourile de brânză reprezintă o modalitate simplă de a-i aduce împreună și de a încuraja o conversație.  Platourile de brânză pot fi simple sau elaborate, în funcție de tipul de petrecere pe care o dai și de câți bani dorești să cheltui. În orice caz, platoul de brânză ar trebui să fie partea cea mai puțin stresantă în planificarea petrecerii. Cumpără câteva tipuri interesante de brânză, aranjează-le împreună cu câteva garnituri gustoase cum ar fi fructele, nucile, biscuitii sărați și carnea crud-uscată și nu poți da greş.

Biscuiți Linzer
Biscuiți Linzer

Fursecurile sunt grozave în orice zi dar parcă în zi de sărbătoare au un farmec aparte. Biscuiții Linzer sunt grozav de buni, incredibil de fragezi și parfumați, merg de minune cu umplutura fructată și unde mai pui că se pregătesc și extrem de ușor. Rezistă mult și se pot face cu câteva zile bune înainte de eveniment pentru că se păstrează foarte bine de la câteva zile (dacă sunt lipiți cu gem) până la două săptămâni (păstrați simpli într-o cutie închisă ermetic).

Rețete tradiționale Românești
Rețete tradiționale Românești

Orice român adevărat întâmpină Ziua Națională a României (1 Decembrie) cu fast și bucate alese, tradiționale, făcute ca la mama acasă! Și, chiar dacă pentru această zi nu există neapărat un meniu anume, pe care să-l respecți cu strictețe, există totuși câteva tipuri de mâncare pe care majoritatea românilor le gătesc în această perioadă.

Pappardelle cu dovleac, salvie și smântână
Pappardelle cu dovleac, salvie și smântână

Poate părea un fel de fel de mâncare simplă, dar îmbrăcate pur și simplu cu dovleac și smântână – pappardellele strălucesc în această cină delicioasă în stil italian. Făcute cu un aluat pe bază de ouă, pentru a face aroma mai bogată, sunt paste italiene tăiate într-o formă de panglică lată. Şi cum ingredientele cele mai simple și cele mai sănătoase fac cele mai bune feluri de mâncare iar numele de Pappardelle vine din cuvântul italian "pappare", ceea ce înseamnă în traducere “a mânca pe nerăsuflate”, exact așa se va întâmpla şi cu rezultatul rețetei de mai jos.

Paste de casă superb colorate
Paste de casă superb colorate

Vine un moment când vrei ceva extrem de simplu dar care arate fenomenal și toți să te întrebe cum ai reușit culoarea aia de roz intens. Din fericire, dacă ai răbdarea să faci în casă pastele, adăugarea unor culori la amestec este un simplu pas suplimentar. Procesul este practic identic cu fabricarea de paste proaspete și vei avea întotdeauna o aromă mai bună, mai proaspătă și mai nuanțată.

Tort de mere 1000 de foi
Tort de mere 1000 de foi

Dacă îți plac fructele, atunci acest tort de mere este cel mai potrivit desert pentru tine. Cu aroma copilăriei, ușor acrișor și extrem de rapid de făcut tortul de mere 1000 de foi te va cuceri imediat. După ce-l încerci o dată, o să-l repeți cu siguranță.

Lasagna din zucchini cu ricotta
Lasagna din zucchini cu ricotta

Lasagna din zucchini este o abordare proaspătă a unui fel clasic. Prin înlocuirea foilor de lasagna din paste cu foi spiralate din dovlecei vei avea o lasagna delicioasă, cu conținut scăzut de carbohidrați și fără gluten. Rețeta pe care ți-o propunem este fără carne, deci perfectă pentru vegetarieni, are o textură puternică, o aromă îndrăzneață și este la fel de sățioasă ca și varianta originală căreia nu-i vei simți lipsa.