RSS

Articole

Ouă cu smântână, spanac şi pastramă
Ouă cu smântână, spanac şi pastramă

Ai invitaţi la masă şi ramekinuri la dispoziţie? Minunat! Îţi oferim o idee de a le folosi la o reţetă ingenioasă şi uşor de pregătit. Porţii individuale, apetisante şi cu o prezentare deosebită care îţi vor bucura oaspeţii.

Budincă de cartofi la cuptor
Budincă de cartofi la cuptor

Cartofi cremoşi, şuncă de curcan şi brânză cheddar- toate amestecate şi lăsate o vreme la cuptor. Cam atât ţine de tine să faci, pentru a desena un mare zâmbet pe chipurile invitaţilor la masă. 

Paste Ravioli proaspete cu dovleac şi sos de salvie
Paste Ravioli proaspete cu dovleac şi sos de salvie

Să găteşti acasă la fel că la restaurant poate părea descurajant uneori. Cel mai des este vorba doar de a respecta câţiva paşii simpli şi cu puţin ajutor de la aparatele KitchenAid, rezultatul să fie unul excepţional. Acesta reţetă de ravioli făcuţi integral în casă îţi va da statutul de superstar în bucătărie şi îi va aduna pe toţi în jurul mesei. 

Despre brânzeturi
Despre brânzeturi

Brânza este un aliment derivat din lapte care este produs într-o gamă foarte largă de arome şi texturi. Procesul de fabricare a brânzei implică coagularea proteinei numită caseină, existentă în lapte. Coagularea este obţinută prin adăugarea unui complex de enzime (cheag). După ce închegarea laptelui este finalizată, părţile solide din acesta sunt separate şi mai apoi presate în forma finală a brânzei. 

Calzone cu Bacon
Calzone cu Bacon

Această pizza pliată cu şuncă, brânză şi carne de vită este varianta câştigătoare cu toţi membrii familiei de la mari la mici. Ca la toate reţetele de pizza, cea mai grea parte din reţeta pizzei calzone este prepararea blatului. De aceea vă propunem o variantă rapidă şi simplă prin folosirea unui foetaj gata făcut.

Ardei umpluţi
Ardei umpluţi

Fără pretenţii speciale de preparare şi foarte gustoşi, ardeii umpluţi sunt populari în bucătăria românească. Dacă ai drum la piaţă, nu strică să iei şi câţiva ardei, să încerci reţeta pe care ţi-o propunem. Are un ceva al ei care merită gustat. 

Jang Jorim – Vită înăbuşită cu sos de soia
Jang Jorim – Vită înăbuşită cu sos de soia

Carnea de vită în stil tradiţional coreean este gătită timp îndelungat într-un sos aromat de soia şi este servită cu ouă fierte, gătite în acelaşi sos. Este un preparat dulce-sărat, care este destinat să fie mâncat în cantităţi mici împreună cu garnitură de legume sau de orez. Căldura scăzută şi un timp lung de fierbere sunt esenţiale pentru reuşita fripturii. Ceva magic se întâmplă după a doua oră. Dacă te grăbeşti, acest fel de mâncare este ok să-l serveşi şi după doar o oră de gătire, dar este incomparabil mai bun după două sau trei ore, şi cu cât îl fierbi mai încet cu atât este mai bun. Se păstrează, de asemenea, minunat în frigider timp de cel puţin trei până la patru zile (plus că aroma se va îmbunătăţii peste noapte). Se poate păstra congelat timp de până la 3 luni. 

Piperul – regele condimentelor
Piperul – regele condimentelor

Piperul, obţinut din planta "Piper nigrum" este cel mai răspândit condiment din lume şi a fost aşa de peste 3000 de ani. Acesta reprezintă mai mult de 25% din comerţul mondial cu mirodenii şi totuşi este produs numai într-o mâna de ţări, în limitele a 15 grade de la Ecuator. India este cel mai mare producător, dar Sri Lanka, Vietnam, Malaezia şi Indonezia sunt, de asemenea, producători importanţi. Piperul a fost, de asemenea, cultivat în Lumea Nouă, iar Brazilia a devenit un exportator major.

Cum se face un aluat franţuzesc ca la carte
Comentarii ( d) Cum se face un aluat franţuzesc ca la carte

Din comoditate sau din lipsă de timp evităm să ne pregătim acasă aluatul foietaj. Prepararea acestui tip de aluat necesită răbdare şi puţin efort, dar rezultatul este sigur şi delicios de te lingi pe degete. Straturile generoase pline de unt ale aluatului sunt exact ceea ce îi oferă savoarea, frăgezimea şi forma finală specifică.

Fă-ţi singur cârnaţii pentru Oktoberfest
Fă-ţi singur cârnaţii pentru Oktoberfest

În fiecare an, de la sfârșitul lunii septembrie până la începutul lunii octombrie, orașele din toată lumea sărbătoresc Oktoberfest. Inspirate după festivitățile originale de la München - care durează 16 zile - aceste evenimente celebrează bogatul patrimoniu cultural al poporului german. Pe lângă berea și dansul tradițional, mâncarea reprezintă o mare parte a acestei sărbători aşa că, profitând de vara prelungită, de ce sa nu găzduieşti propriul tău grătar în stil Oktoberfest, pregătindu-ţi câţiva cârnaţi după reteţe gustoase din Germania.