RSS

Articole

Briose cu mascarpone
Briose cu mascarpone

Un desert fistichiu, o gustare la o şuetă, sau o surpriză dulce, brioşele sunt dulciuri care îşi găsesc un sens în fiecare zi. Dacă te gândeşti că sunt greu de preparat, Chef Sidia Sissoko ne-a arătat că nu este deloc aşa, şi că se asortează bine cu o frişcă specială, cu mascarpone. Te invităm la brioşe cu lămâie, sau la brioşe cu cacao, sau la ambele sortimente de dulce.

Cupcake cu gust şi parfum de vacanţă
Cupcake cu gust şi parfum de vacanţă

Ce facem când avem poftă de un dulce pufos, dar nu avem şi poftă să coacem întruna în bucătărie pe căldura asta? Cupcake-urile, vesele si fructate, sunt cele mai simple rețete de dulciuri și sunt de preferat dacă n-ai prea mult timp la dispoziție. Combinațiile propuse sunt delicioase, simplu de făcut și fără complicații chiar şi pentru cei mai nepricepuți în ale bucătăriei.

Băuturi de vară făcute în casă
Băuturi de vară făcute în casă

Ai cumva un aparat SodaStream şi musafiri anunţaţi? Ai de unde alege ce să prepari ultra simplu şi rapid, care să placă negreşit: una dintre reţetele de cocktailuri răcoritoare, pe cât de sănătoase, pe atât de delicioase. 

Bhaja Muger Dhal
Bhaja Muger Dhal

Originară din Bengal şi cu o mulţime de versiuni de preparare, Bhaja Muger Dhal este o delicatesă indiană extrem de gustoasă. Secretul buchetului de arome stă în adăugarea condimentelor într-o anumită ordine şi în călirea lor în timpi diferiţi, precişi, iar la final poate deveni atât fel principal vegetarian, cât şi garnitură. 

Tagliatelle cu roşii proaspete
Tagliatelle cu roşii proaspete

Legenda spune că pastele “tagliatelle” au fost inventate de virtuosul chef al curţii regale, care a gătit la nunta Lucreziei d’Este cu Annibale II Bentivoglio din 1487, inspirându-se după...coafura ducesei. Nu ştim adevărul, dar ştim că reţeta de tagliatelle propusă de Chef Daniel Wendorf este extrem de gustoasă şi uşor de preparat. 

Complimente pentru condimente
Complimente pentru condimente

Preţioase la propriu şi la figurat, condimentele şi mirodeniile au fost plimbate cu greu prin istorie pe Drumul Mătăsii, înfruntând pericolele drumurilor comerciale. Acum se găsesc peste tot.

Simple sau sub formă de mixuri care mai de care mai interesante, opţiunile de pe piaţă sunt variate şi accesibile, dar prezintă totuşi un dezavantaj: conţin aditivi alimentari şi agenţi antiaglomerare, adaosuri nu tocmai naturale.

Limonadă cu flori de soc
Limonadă cu flori de soc

Benefice pentru sănătate, florile de soc pot deveni mai întâi un sirop delicios şi apoi o limonadă răcoritoare, pe care să o bei treptat, în următoarele luni. Dacă te aprovizionezi din timp, cât le mai este sezonul şi urmezi reţeta de propusă de Chef Daniel Wendorf. Va fi gata de servit mai simplu decât îţi imaginezi! 

Tartă Tatin cu mere
Tartă Tatin cu mere

Deşi se spune că tarta Tatin a fost creată accidental de una dintre surorile Tatin, clasica reţetă este savuros personalizată de Chef Daniel Wendorf şi gândită până la ultimul detaliu. Te invităm să nu ne crezi pe cuvânt, ci să o prepari şi să o testezi până la ultima bucăţică. 

Sos Pesto cu leurdă
Sos Pesto cu leurdă

Ce putem servi cu un sos pesto? Ce poftim, dar mai ales paste, pizza, brânzeturi, ouă-ochiuri la micul dejun, foccacia, chiftele, salate, o friptură de pui sau peşte la grătar. Şi lista este deschisă. Prietenul nostru, renumitul Chef Daniel Wendorf ne-a învăţat cum să preparăm un sos pesto cu usturoi şi te invităm să parcurgi alături de noi această scurtă şi savuroasă călătorie culinară. 

Sarmale turceşti în foi de viţă
Sarmale turceşti în foi de viţă

Bucătăria turcească este considerată a fi una dintre cele mai bune şi sănătoase, deoarece este influenţată de mai multe culturi. Pe lângă aceasta, mâncărurile specifice turceşti sunt foarte apreciate de gurmanzi, datorită gustului lor deosebit. Se spune că cine a gustat o singură dată din preparatele turceşti, nu le va uita niciodată.