• Cont nou
  • Autentificare
  • Produse favorite (0)
  • Retur produse
  • 0 produse
Nu aveţi nici un produs în coșul de cumpărături.
0
Ai nevoie de ajutor? Sună la 0314.08.88.88
9%

BANI INAPOI LA FIECARE ACHIZITIE ONLINE SI IN MAGAZINE IN PERIOADA 15-21 APRILIE*
AFLA MAI MULTE >>

Plita electrica Raclette - KuchenProfi

Ne pare rău, acest produs nu mai face parte din oferta KitchenShop

Cod: 1780000000

Doar utilizatorii inregistrati si care au achizitionat produsul pot scrie recenzii
Disponibil: La comandă
  • Livrare gratuită
Descriere

Nimic nu este mai reconfortant decat o seara petrecuta cu familia si prietenii, savurand preparate delicioase, pregatite cu ajutorul plitei electrice Raclette!

Termenul de raclette este derivat din cuvantul francez “racler”, care se traduce prin “a razui”. Traducerea face referire la un preparat originar din Elvetia, care se obtine prin topirea bucatilor de branza fie la flacara, fie pe o plita speciala si apoi servita invitatilor, alaturi de garnituri din cartofi, cartraveti, cepe murate si carne uscata (Prosciutto si Bindenfleisch). In zona Valais din Elvetia, raclette este servita impreuna cu diferite sortimente de ceai sau alte bauturi calde. O alta optiune des folosita este servirea acestui preparat culinar impreuna cu diferite sortimente de vin (Savoy, Chasselas, Riesling si Pinot gris).

In prezent, evolutia tehnica ne ofera aceasta plita electrica Raclette, un aparat foarte usor de utilizat si de intretinut, care ofera posibilitatea de a pregati cateva feluri de mancare, in functie de preferintele fiecarui invitat. Produsul este incalzit de un element electric de 400 W care gateste alimentele pe suprafata plitei superioare din granit si topeste branza, in acelasi timp, in tavitele de sub plita.

Inainte de prima utilizare, plita superioara si tavile trebuie pregatite cu mare atentie. In primul rand, componentele trebuie spalate sub jet de apa calda si uscate foarte bine. Pasul urmator este ungerea acestora cu un strat subtire de ulei de gatit sau unt. In cazul plitei din granit, impregnarea uleiului in material se va produce in timp ce plita va sta in cuptorul incalzit la temperatura de 220ºC, timp de 40 minute. Pregatirea componentelor va fi urmata de asezarea plitei in pozitia corecta, in fantele dispozitivului si de incalzirea acestuia, timp de aproximativ 20 minute, astfel incat plita sa atinga temperatura optima de functionare.

Cateva sugestii pentru folosirea plitei din granit:

1. Folositi carne care este potrivita pentru a fi prajita in tigaie, cum ar fi: pulpa si muschi de vita; porc, vitel sau miel, snitel; cotlet de porc afumat, bacon, bratwurst sau mini-burgeri.

2. Nu taiati feliile prea subtiri. Carnea este mult mai moale daca este marinata sau unsa cu putin ulei.

3. Pui: taiati carnea in bucati mai mici. Va recomandam sa marinati carnea inainte de gatire.

4. Peste: va recomandam sa taiati pestele fillet sau in felii si sa alegeti sortimentele care au carnea mai tare (peste-unditar, somon, cod etc.). De asemenea, sardinele, crevetii, chiar si tipul scampi sau calmarul sunt specii indicate.

5. Legume: taiati legumele in bucati sau felii. Legumele mai tari (chimen, broccoli sau conopida) ar trebui fierte mai intai in apa clocotita, pentru a fi nevoie de o gatire prea indelungata pe plita.

6. Oua: ouale prajite sau omleta pot fi facute la fel de usor ca si intr-o tigaie.

7. Fructe: mere sau pere, ananas sau caise – taiate in felii sau pe jumatate, presarate cu zahar. Sunt delicioase ca desert.

Acum nu va ramane decat sa va alegeti ingredientele preferate, sa le aranjati in ordinea de gatire dorita si sa va bucurati de savoarea unor preparate culinare deosebite, alaturi de cei dragi!

Specificatii tehnice: dimensiuni 30 x 10 x 10 cm, 2 tavite, 400 W, plita superioara din granit.

Pentru mai multe detalii accesati instructiunile de utilizare AICI.

Caracteristici
Cod 1780000000
Categorie Grătare electrice
Gama Electrocasnice KuchenProfi
Recenzii
0
0
0
0
0
Doar utilizatorii inregistrati si care au achizitionat produsul pot scrie recenzii